Voorwaarden

Voorwaarden

Bestellen

Bestellen bij Rustikal Meubelen kan via e-mail, telefonisch of direct via onze showroom. Zodra wij uw bestelling hebben ontvangen, ontvangt u van ons een opdrachtbevestiging. In uw opdrachtbevestiging staan uw bestelde meubelen, de verwachtte levertijd (onder voorbehoud) en de totale kosten van uw order.

Productie

Al onze meubelen worden door ons met zorg in eigen werkplaats geproduceerd. Alle verbindingen zijn waar nodig gelijmd en geschroefd. De meubelen zijn geschuurd en hebben geen scherpe kanten. We stoppen schroefgaten op verzoek dicht.

Levertijd circa 2 werkweken

Onze levertijd is circa 2 werkweken onder voorbehoud. Levertijd wordt gerekend vanaf de datum bevestiging van uw order. Zodra de bestelling klaar is, nemen wij telefonisch of via mail contact met u op om de dag en tijdstip van levering met u af te spreken.

Betaling

Uw order kunt u contant betalen of via het overmaken van de factuur. Wij versturen u de factuur of u krijgt onze factuur bij levering van uw meubel.

Bezorgen

Het is mogelijk om uw meubelen te laten bezorgen. Wij berekenen hiervoor een vergoeding. Afhankelijk van de afstand berekenen wij de bezorgkosten, deze krijgt u voor het bevestigen van uw order. Onze chauffeur(s) bezorgen tot de eerste deur op de begane grond. In overleg en zonder enige verplichting kan de chauffeur u meehelpen met het op de plaats brengen van het meubelstuk, daarbij merken wij echter wel op dat schade, opgelopen tijdens het plaatsen, niet voor onze rekening komt.

Mogelijke afwerking

Rustikal meubelen worden onbehandeld afgeleverd. Dit laat de robuuste en natuurlijke uitstraling van het hout het beste uitkomen. Het is mogelijk om de meubelen op een aantal verschillende manieren te behandelen. U kunt hier denken aan lak, olie, beits of verf.

Materiaal en onderhoud

Al onze meubelen worden gemaakt van gebruikt damwandhout en gebruikte steigerplanken. Deze planken komen rechtstreeks van de bouw en worden na droging door ons verwerkt. De dikte en kleur van onze planken kunnen per partij verschillen. Steigerhout is robuust, Damwandhout is nog robuuster en heeft nog meer uitstraling doordat het jarenlang strijd heeft geleverd met het water. Dit betekent dat het hout, nooit egaal is en sporen van gebruik laat zien zoals oneffenheden, putjes en deukjes.

Werking van het hout

Damwandhout, Douglashout en Steigerhout zijn natuurproducten, het zal onder invloed van luchtvochtigheid altijd iets kunnen gaan werken. Ons hout is gezaagd en gedroogd met een vochtpercentage tussen 8% en 12%, waardoor het product geschikt is voor gebruik in een verwarmde ruimte. Hout neemt vocht op en laat vocht los, afhankelijk van de luchtvochtigheid in de omgeving. Ten gevolge van deze verandering zal ook het volume in de breedte zich enigszins vertraagd gaan wijzigen.

Hout zal weinig werken wanneer de luchtvochtigheid in de woonkamer e.d. redelijk gelijk blijft. De hoogte van de luchtvochtigheid is van belang voor de mate van het werken van de houten delen waaruit uw meubel bestaat. Om de luchtvochtigheid te meten kunt u het beste een geijkte hygrometer gebruiken. Deze plaatst u op ooghoogte, niet op de tocht en niet in de zon.

U dient er rekening mee te houden dat de luchtvochtigheid in het stookseizoen extreem laag kan worden, met als gevolg het krimpen van de houten delen, waardoor de naden zichtbaar worden. In dat geval kan een luchtbevochtiger in combinatie met een hygrometer een afdoende oplossing bieden.

Een nagenoeg constante luchtvochtigheid van ongeveer 55%, met in de winter een daling van 10% en in de zomer een stijging van 10%, is voor zowel u en uw houten meubels een gezond leefklimaat.

In onze garantievoorwaarden zijn alleen productiefouten opgenomen. Het werken van hout valt niet onder onze garantievoorwaarden. Het is de verantwoordelijkheid van de klant zelf om het werken van hout zoveel mogelijk tot een minimum te beperken.

Voor zowel voor binnen als buitengebruik kunt u onze meubelen onbehandeld laten. Wilt u de meubelen toch behandelen dan kan dat met lak, olie, beits of verf. Behandeling van uw meubel zorgt er voor dat uw meubel een nog langere levensduur krijgt. Behandelde meubelen zijn gemakkelijk af te nemen mocht u iets laten vallen. Uw Garantie vervalt wanneer u de meubelen zelf aanpast.

Wet kopen op afstand / retour

U heeft bij ons recht op retour zoals in de wet kopen op afstand beschreven is. Indien meubelen speciaal voor u gemaakt worden (maatwerk) en afwijken van standaard Rustikal Meubels, geldt het herroepingsrecht wettelijk niet.