Home> Veel gestelde vragen:

Algemeen:

Wat zijn jullie contactgegevens?

Contactgegevens werkplaats Rustikal Meubelen

Ceintuurbaan Noord 131 | Unit 26
9301 NT Roden
Tel:
+31(0)651171638
Email:
info@rustikal.nl

Bankreknr: NL54 INGB 0004413809
Rustikal is onderdeel van Homeservicenoord B.V. te Groningen. Kvk: 01144467.

Openingstijden werkplaats:
Ma / vrij:  09.30u 15.30u.
Zaterdag: op afspraak.

Hebben jullie meubels voor winkels?

Ja wij hebben meubels voor winkels! Wij maken elk meubel geheel op maat, daardoor kunnen wij uw wens mogelijk maken! Wij kunnen toonbaken, displaykasten, tafels, stoelen en etalage inrichting voor u verzorgen. Vraagt u vooral naar de uitgebreide mogelijkheden.

Hebben jullie meubels voor kantoren?

Ja wij hebben meubels voor kantoren. Wij hebben steigerhouten bureaus, tafels en mooie steigerhouten kasten. Vraag vooral naar de mogelijkheden.

Hebben jullie een showroom?

Nee wij hebben geen showroom, maar wel een hele mooie werkplaats te Roden in de provincie Drenthe. Hier staan veel steigerhouten en damwandhouten meubelen die wij uitleveren zodat u een goede indruk kunt krijgen van wat wij allemaal maken en wat klanten zelf bedacht hebben.

Steigerhout:

Hoe bescherm ik mijn (tuin)meubel tegen vocht?

Uw meubel kunt u beschermen door deze te behandelen met meubelolie, beits, lak of white/ graywash. De behandeling kunt u één keer per twee jaar uitvoeren.

Blanke lak en meubelolie zal het hout van uw meubel wel iets van kleur doen veranderen. Olie of lak maakt het hout altijd iets donkerder. Lakken, oliën of een wash gebruiken zorgt er voor dat uw meubel een kleur krijgt en beschermt is tegen vocht en vlekken. Ook zonder behandeling kan een Rustikal Meubel jaren gebruikt worden, het hout zal in verloop van tijd wel wat vergrijzen.

Welke maten steigerhout zijn er eigenlijk allemaal?

Steigerhouten planken zijn maximaal 5000 mm lang. Deze planken hebben nog wel ijzeren beugels op de uiteinden zitten. Naast de standaard maten hebben wij ook steigerhout planken van 5cm dik steigerhout, dit hout is uitermate geschikt om een robuust en stoer meubel van te maken.

Dikte: +/- 30 mm
Breedte: +/- 200 mm
Lengte: Tot maximaal +/- 5000mm.

Wat is het verschil tussen gebruikt en nieuw steigerhout?

Gebruikt steigerhout is vaak buiten gebruikt in de bouw en is hierdoor donker van kleur. Zand en cement hebben hun sporen achtergelaten op de planken, dit geeft de planken een robuust karakter. Gebruikt steigerhout wordt door ons splintervrij gemaakt. Gebruikte steigerhouten planken zijn bijna nooit recht en vrij van beschadigingen. Juist deze karaktereigenschappen geeft de planken een doorleeft en gezellig karakter.

Nieuw steigerhout is net als oud steigerhout vurenhout en gelig van kleur. Nieuw steigerhout verkleurt zowel buiten als binnen maar zal nooit het robuuste uiterlijk krijgen van oud steigerhout. Op aanvraag kunnen wij zowel nieuw als oud steigerhout lakken/ oliën of waxen.

Damwandhout:

Wat is damwandhout eigenlijk?

Het damwandhout wat Rustikal gebruikt is Amerikaans Grenen. Ons damwandhout is gebruikt als beschoeiing van sloten en meren. Damwandhout heeft door het leven wat deze planken al achter de rug hebben een rustieke en ruige uitstraling. Wij combineren geschuurd en ruw damwandhout vaak door elkaar om een meubel meer contrast te geven. Tafelbladen van damwandhout zijn standaard naturel geschuurd. Afwerken met beits, lak, white/ graywash is geen enkel probleem.

Douglashout:

Wat is Douglashout?

Douglashout is een zeer geschikte naaldhoutsoort voor buiten gebruik. Impregneren wat bij Vuren noodzakelijk is om goed te blijven is bij Douglas niet nodig. Douglas is om deze redenen een zeer betaalbaar en milieuvriendelijk alternatief vergeleken met geïmpregneerd Vuren of tropisch hardhout. Douglashout wordt al 150 jaar aangeplant in Europa. Oorspronkelijk komt de houtsoort uit Noord-Amerika waar hij Orgeon Pine wordt genoemd. De Orgeon Pine bomen kunnen daar een hoogte bereiken van 90m. In Europa heeft het de naam Douglas gekregen naar de Engelsman David Douglas die de zaden Orgeon Pine voor het eerst in Europa introduceerde.

Afwerking:

Welke afwerking bieden jullie aan?

Wij kunnen uw meubel afwerken in elke gewenste RAL-kleur, daarnaast werken wij met beits, olie, whitewash en graywash. Heeft u andere wensen? Geen probleem, wij denken graag met u mee.

Hoe bescherm ik mijn (tuin)meubel tegen vocht?

Uw meubel kunt u beschermen door deze te behandelen met meubelolie, beits, lak of white/ graywash. De behandeling kunt u één keer per twee jaar uitvoeren. Blanke lak en meubelolie zal het hout van uw meubel wel iets van kleur doen veranderen. Olie of lak maakt het hout altijd iets donkerder. Lakken, oliën of een wash gebruiken zorgt er voor dat uw meubel een kleur krijgt en beschermt is tegen vocht en vlekken. Ook zonder behandeling kan een Rustikal Meubel jaren gebruikt worden, het hout zal in verloop van tijd wel wat vergrijzen.

Bestellen:

Ik heb een meubel besteld, hoe gaat het nu verder?

U heeft een meubel besteld bij Rustikal Meubelen

U heeft een vrijblijvende offerte of bevestiging per e-mail retour ontvangen van uw gewenste meubel of gewenste ontwerp, eventueel uitgevoerd in 3d.
Na ontvangst van uw getekende akkoordverklaring en gewenste afleverdatum gaan we uw bestelling uitvoeren. Tussentijds kunt u altijd contact met ons opnemen.
Uw factuur wordt per e-mail verstuurd
U betaald zodra uw meubel klaar staat voor levering
Twee dagen voor de afgesproken afleverdatum dient uw betaling voldaan te zijn op onze bankrekening
De meubelen worden op afgesproken adres en tijdstip geleverd

Voor service en garantie staan we altijd voor u klaar. Indien er nog overige vragen zijn over onze werkwijze van bestelling- bezorging kunt u altijd contact met ons opnemen via e-mail of telefoon +31(0)651171638.

Als ik een meubel wil bestellen? Hoe doe ik dat?

U geeft uw gewenste meubel, wensen of ideeën door via “Vrijblijvende offerte” of via de telefoon op: +31(0)6 511716 38

We sturen een vrijblijvende offerte of bevestiging per e-mail retour van uw gewenste meubel of gewenste ontwerp, eventueel uitgevoerd in 3D.

Bezorgen:

Kan ik mijn meubel ook zelf afhalen?

Uiteraard mag u uw meubel zelf afhalen. Dit is vanzelfsprekend gratis. U kunt uw meubel afhalen van maandag t/m vrijdag van: 10.00u-15.00u.
Als u vooraf een afspraak maakt weet u zeker dat u uw meubel kunt afhalen.

Contactgegevens werkplaats Rustikal Meubelen

Ceintuurbaan Noord 131 | Unit 26
9301 NT Roden

tel: +31(0)651171638
mail:
info@rustikal.nl

Bezorgen jullie ook?

Ja, wij kunnen uw meubel(s) uiteraard bezorgen. Wij berekenen voor bezorging in een straal van 20km rond Roden geen bezorgkosten en voor alle bezorgingen verder dan 30km vanaf Roden rekenen wij een kleine vergoeding.

Wij leveren uw meubelen af bij de voordeur, met uw hulp kunnen wij de meubelen ook binnen brengen.

Eigen ontwerp:

Ik heb zelf een schets gemaakt, kunnen jullie dat voor mij maken?

Ja natuurlijk proberen we uw idee uit te voeren! Als u een schets heeft of een idee neem vooral contact met ons op, wij houden wel van een uitdaging!

Garantie:

Zit er garantie op de meubels?

Jazeker zit er garantie op onze meubels. Wij geven een jaar garantie, mits u de meubels zelf niet binnen een jaar heeft veranderd.

Kussens:

Kunnen jullie kussens leveren?

Wij hebben een goed adres waar u kussens kunt bestellen. Wanneer u een meubel bij Rustikal Meubelen besteld heeft helpen wij u graag om uw meubel te voorzien van prachtige kussens.